Projekty technologiczne dla zakładów przetwórstwa żywności

Nasze wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej, jak i w przygotowywaniu projektów technologicznych dla zakładów i różnego rodzaju placówek mówi samo za siebie! Od wielu lat niesiemy pomoc firmom dopiero wchodzących na rynek i to nie ulegnie zmianie. Jako liderzy na rynku doskonale wiemy, z czym wiąże się przygotowanie projektu technologicznego i dlatego też służymy pomocą również i wam! Stworzenie odpowiedniego projektu technologicznego do łatwych nie należy… Dlaczego zatem warto skorzystać z naszej pomocy?

Projekt technologiczny – dlaczego jest tak ważny?

Jednym z kluczowych elementów otwarcia własnego biznesu związanego z żywnością branży jest stworzenie odpowiedniego projektu technologicznego do Sanepidu. Skoro już tutaj trafiliście, zapewne wiecie, czym projekt technologiczny jest… Niemniej jednak nie każdy ma pojęcie, jak się za niego zabrać! Zaplanowanie rozkładu wszystkich pomieszczeń i urządzeń, jakie będą stanowiły wnętrze lokalu, wymaga znajomości pewnych zasad… a to niesie ze sobą sporo trudności!

Co powinien zawierać projekt technologiczny?

Dobrze skonstruowany projekt technologiczny małej masarni czy innego rodzaju zakładu przetwórstwa żywności powinien zostać oparty o szczegółowy, istniejący już plan architektoniczny. Bez tego ani rusz! Koniecznie musi uwzględnić warunki HACCP oraz GMP/GHP i wiele innych przepisów, które przybliżą was do otwarcia własnego biznesu. Jeśli bowiem chcesz zająć się przygotowywaniem, przetwarzaniem, oczyszczaniem, przechowywaniem czy produkcją żywności, musisz koniecznie złożyć wniosek. Dotyczy on oczywiście zakładów tj. rzeźnia, zakład rozbioru mięsa, zakład przetwórstwa mleka czy zakład przepakowywania i składowania żywności w warunkach chłodniczych. Jeśli poszukujesz fachowego doradztwa w zakresie tworzenia projektów technologicznych – doskonale trafiłeś. Skontaktuj się z nami – napisz lub zadzwoń!

Skontaktuj się z nami i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić!

Dlaczego warto skorzystać z naszej pomocy?

Od wielu lat pomagamy zarówno małym, jak i dużym przedsiębiorstwom w stawianiu pierwszych kroków na rynku. I choć otwarcie własnego biznesu, wielu z was mogłoby wydawać się proste, nasi klienci często zapominają o podstawowych kwestiach. Jesteśmy tu po to, aby wam pomóc! Projekty technologiczne bez względu na wybraną branżę można oczywiście sporządzić samemu. Zalecamy jednak skorzystać z pomocy profesjonalistów! Dlaczego? Sposób ten jest o wiele bardziej bezpieczny, gdyż eliminujemy ryzyko popełnienia kosztownego błędu, co może poskutkować odrzuceniem przez Sanepid projektu oraz nadprogramowymi kosztami.

Warunki techniczne a przetwórstwo żywności

Wykonujemy kompleksowe projekty technologiczne dla zakładów przetwórstwa żywności i nie tylko! Z naszą pomocą postawisz pierwsze kroki w biznesie i zapewnisz sobie pewny start. Nasze projekty są zgodne z obecnie obowiązującymi rozporządzeniami i opracowywanymi latami standardami europejskimi. Zaufało nam wielu firm i ty również możesz dołączyć do tego grona. Stawiamy na nieustanny rozwój, tworząc przy tym projekty technologiczne dostosowane do Państwa indywidualnych potrzeb i oczekiwań.

Co zawiera projekt technologiczny do zakładów przetwórstwa żywności?

Przygotowane przez nas projekty zostały oparte o innowacyjne rozwiązanie technologiczne, tym samym gwarantujemy Państwu 100% satysfakcji. Nasze projekty technologiczne zawierają m.in. zaplanowanie rozkładu pomieszczeń, rozmieszczenie urządzeń, zagospodarowanie przestrzenne oraz fachowe doradztwo w zakresie doboru urządzeń czy projektowania technologicznego. Zapraszamy do kontaktu!