Projekty technologiczne dla restauracji
Jako liderzy na polskim rynku, wykonujemy profesjonalne projekty technologiczne dostosowane do Państwa potrzeb i oczekiwań. Nasze wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej i w tworzeniu projektów technologicznych przybliży Cię do otwarcia własnego biznesu. Jeżeli dopiero wchodzisz na rynek lub potrzebujesz wsparcia w zakresie tworzenia projektów technologicznych dla gastronomii, służymy pomocą. Zapoznaj się z naszą ofertą i skontaktuj się z nami. Napisz lub zadzwoń, a my zajmiemy się całą resztą. Stworzymy dla Ciebie profesjonalny projekt technologiczny lokalu gastronomicznego, który przybliży Cię do kolejnych kroków.
Projekty technologiczne lokali gastronomicznych – dlaczego warto skorzystać z naszej pomocy?
Nasi doświadczeni specjaliści doskonale zdają sobie sprawę, jak ważne jest stworzenie odpowiedniego projektu technologicznego zgodnego z odgórnie nałożonymi wymogami sanitarno-epidemiologicznymi. I choć projekt technologiczny lokalu gastronomicznego można wykonać samodzielnie, zachęcamy Państwa do skorzystania z naszej pomocy. Od wielu lat wykonujemy zgodne z europejskimi regulacjami projekty technologiczne lokali gastronomicznych, a zadowolenie naszych klientów mówi samo za siebie. Korzystając z naszej usługi, otrzymasz projekt technologiczny lokalu gastronomicznego, który zostanie pozytywnie zaopiniowany przez Sanepid. Tak skonstruowany projekt technologiczny restauracji lub kawiarni przybliży Cię do otwarcia własnego biznesu i będzie gwarancją sprawnego funkcjonowania lokalu. Zapraszamy do kontaktu!
Projekt technologiczny do sanepidu
Projekt technologiczny do sanepidu to niezbędny dokument, bez którego nie uzyskasz zgody na prowadzenie działalności gastronomicznej. Stworzony przez naszych specjalistów projekt technologiczny do sanepidu obejmuje wniosek, część opisową oraz część graficzną. Dlaczego o tym wspominamy? Otóż wiele osób decydujących się na samodzielne wykonanie projektu technologicznego, często zapomina o tak istotnych kwestiach. Stworzenie projektu nie należy do łatwych, a co za tym idzie, narażamy się na popełnienie kosztownego błędu. Decydując się na skorzystanie z naszych usług, masz pewność, iż projekt zostanie wykonany zgodnie z obowiązującymi wymogami sanitarno-epidemiologicznymi.
Projekty technologiczne gastronomia a normy prawne
Profesjonalnie stworzony projekt technologiczny restauracji powinien zawierać dwie części.
Część opisową:
- nazwę i adres lokalu,
- charakter budynku,
- opis prowadzonej działalności gospodarczej,
- wykaz pomieszczeń z opisem przeznaczenia i stanem technicznym,
- wykaz urządzeń technologicznych i mebli,
- opis instalacji kanalizacyjnej i wodnej,
- sposób odprowadzania ścieków.
Część graficzną:
- ogólną dokumentację techniczną zgodną z wymogami rysunku technicznego,
- punkty kanalizacyjne i wodne,
- rzut poziomy kondygnacji z podziałem na pomieszczenia i ich funkcje,
- dokładny opis stanowisk pracy, mebli i urządzeń technologicznych,
- nazwę i adres zakładu.
Z nami niemożliwe stanie się możliwe! Stworzymy dla Ciebie rzetelny projekt technologiczny lokalu gastronomicznego, a Tobie nie pozostanie nic innego, jak rozwinąć biznes.
Projekt technologiczny food truck
Bez względu na charakter czy metraż lokalu gastronomicznego, koniecznie jest złożenie zgodnego z obowiązującymi aktualnie normami prawnymi projektu technologicznego. W przypadku food trucka również są potrzebne wszelkie zgody i pozwolenia od Sanepidu. Normy Państwowej Inspekcji Sanitarnej nieustannie ulegają mniejszym bądź większym modyfikacjom, dlatego też jesteśmy tu po to, aby wam pomóc. Znajomość przepisów i regulacji przybliży was do otwarcia pierwszego biznesu i umożliwi sprawne funkcjonowanie na rynku. Na tak małej przestrzeni o wiele trudniej jest wypracować profesjonalny projekt technologiczny. Jeżeli planujesz zakup przyczepy gastronomicznej i nie do końca wiesz, od czego zacząć – skontaktuj się z nami. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą!
Skontaktuj się z nami i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić!
Skontaktuj się z nami i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić!
Projekt technologiczny kuchni
Projekty technologiczne kuchni wymagają znajomości wszelkich wymogów sanitarno-epidemiologicznych oraz odpowiedniego podejścia. Śmiało możemy rzec, iż kuchnia to serce każdego lokalu gastronomicznego – i food trucka, i sushi baru! Udokumentowany projekt technologiczny kuchni jest warunkiem otrzymania pozytywnej opinii od rzeczoznawcy do spraw sanitarno-higienicznych. Jest on szczególnie istotny w przypadku lokali gastronomicznych. Stworzony przez naszych doświadczonych specjalistów projekt technologiczny kuchni obejmuje m.in. rozmieszczenie przyłączy elektrycznych i elementów wodno-kanalizacyjnych. Dzięki temu zoptymalizujesz powierzchnię i bez większych trudności zaplanujesz zakup i rozmieszczenie urządzeń. Zadzwoń do nas i zamów projekt technologiczny kuchni!
Projekt technologiczny kawiarni
Przygotowując dla was kompleksowy projekt technologiczny kawiarni, dbamy o każdy, nawet najmniejszy detal. Z nami unikniecie nadprogramowych kosztów, tym samym otrzymacie profesjonalny projekt technologiczny kawiarni zgodny z aktualnie obowiązującymi przepisami prawnymi. Odpowiednio zaprojektowane pomieszczenia i stanowiska pracy stanowią kluczowy element. Projekt technologiczny kawiarni to coś więcej aniżeli tylko odpowiednie ustawienie stolików. Aby projekt został pozytywnie zaopiniowany przez Sanepid, musi spełniać szereg wymogów i przepisów prawnych. Z nami to nie problem! Pomożemy Ci w wybraniu odpowiedniego lokalu, urządzeń technologicznych i wykonamy rzetelny projekt technologiczny kawiarni.
Projekt technologiczny lokalu gastronomicznego – dlaczego warto nas wybrać?
Projekty technologiczne lokali gastronomicznych to nie tylko zaplanowanie części usługowej czy części produkcyjnej. Projekt technologiczny restauracji zaznajamia z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi oraz zwraca uwagę na kwestie tj. rozkład pomieszczeń, urządzeń czy zatrudnienie pracowników. Od wielu lat działamy na polskim rynku, tworząc projekty technologiczne lokali gastronomicznych i nie tylko. Pomagamy dopiero wchodzącym na rynek przedsiębiorcom w otwarciu własnego biznesu, a nasze wieloletnie doświadczenie i szereg zadowolonych klientów mówią same za siebie! Wykonujemy indywidualne projekty technologiczne dostosowane do Państwa potrzeb i oczekiwań. Jeżeli planujesz otwarcie pierwszego lokalu gastronomicznego, zgłoś się do nas. Napisz lub zadzwoń!
Projekt technologiczny restauracji – o czym jeszcze musisz wiedzieć?
Opracowanie profesjonalnego projektu technologicznego to podstawa przy otwieraniu lokalu gastronomicznego. Dlaczego jest tak ważny?
- Wymóg formalny: na jego podstawie przygotowywana jest dokumentacja HACCP, niezbędna do uzyskania zgód sanitarno-epidemiologicznych.
- Bezpieczeństwo i porządek: jasno określa kolejność działań i pozwala uniknąć błędów, które mogą być kosztowne.
- Indywidualne podejście: każdy projekt jest tworzony zgodnie z potrzebami konkretnego lokalu.
- Profesjonalne wykonanie: zlecenie projektu specjalistom to gwarancja poprawności i akceptacji przez Sanepid.
- Wsparcie dla właściciela: dobrze przygotowany projekt ułatwia start działalności i pozytywny odbiór wśród klientów.
Skontaktuj się z nami i uzyskaj profesjonalny projekt technologiczny lokalu gastronomicznego do Sanepidu.
Nasi eksperci radzą
Przed rozpoczęciem prac nad projektem technologicznym restauracji warto dokładnie przeanalizować charakter planowanego lokalu i przewidywaną liczbę gości. Nasi specjaliści zalecają, aby jeszcze na etapie wstępnych planów ustalić układ pomieszczeń, lokalizację przyłączy wodnych i elektrycznych oraz rodzaj niezbędnych urządzeń technologicznych. Tylko wtedy projekt będzie nie tylko zgodny z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi, ale też funkcjonalny i ekonomiczny w codziennym użytkowaniu. Pamiętaj, że dobrze przemyślany projekt technologiczny restauracji to inwestycja, która procentuje w przyszłości – zmniejsza ryzyko kosztownych przeróbek i ułatwia uzyskanie wszystkich wymaganych pozwoleń.
